Gümüşün Faydaları Nelerdir?

Gümüşün Faydaları Nelerdir?

Sadece Şık Değil, Ayrıca Faydalı

 

Kendine özgü parıltısı ve zarafetiyle gümüş, aksesuar dünyasının önemli materyallerinden, fakat onun tek işlevi göz kamaştıran bir görüntü ortaya çıkarmak değil. Gümüşün insan sağlığına olumlu etkilerde bulunduğundan haberdar mısınız?

Peki, Gümüşün Faydaları Nelerdir?

 

Antik Çağlarda Gümüş

 

Gümüşün insan sağlığına yararlı etkilere sahip olduğu, kesinlikle ortaya yeni konmuş bir olgu değil. Bundan yüzyıllar öncesinde gümüşün faydaları konusunda insanların çok daha bilinçli oldukları görülmekte. Antik çağlarda gümüş, yara, yanık gibi vücutta meydana gelmiş hasarların tedavisinde kullanılmaktaydı. Tabak, kaşık gibi eşyaların dezenfekte edilmesinde de gümüşten yararlanıldığı bilinmekte.

1900’lü yılların ilk yarısında gümüşün tıbbın da araştırma alanına girdiğini görüyoruz. Dönemin önde gelen doktorları, gümüşün faydaları üzerine çeşitli araştırmalar yapmışlar ve bu materyali, bazı hastalıkların tedavisinde yardımcı araç olarak kullanmışlardır.

 

Gümüş Radyasyona Karşı Etkilidir

 

Gümüş materyali yaklaşık %95 oranında kızılötesi yansıtırlık gösterir. Bu, gümüşe ulaşan radyoaktif enerjinin %95’inin, gümüşe etki etmeden kaynağa geri döndüğü anlamına geliyor. Bu yüksek kızılötesi yansıtırlık sebebiyle gümüşün, radyasyonun olumsuz etkilerine karşı belirli bir oranda koruma sağlayabileceği söylenebilir. Televizyon, bilgisayar gibi elektronik cihazların etkilerine sık maruz kalınan günümüzde, bu, oldukça önemli bir özellik.

 

Gümüş Enfeksiyonlara Karşı Etkilidir

 

Gümüşün bugün de bilinen ve net şekilde gözlenebilen etkisi, enfeksiyonlar üzerinde. Anti mikrobiyal özelliğe sahip gümüş, enfeksiyon riskine karşı önlem alınması gerektiğinde devreye giriyor.

Günümüzde birçok ilacın içinde, bazı göz damlalarında, bandaj gibi araçlarda gümüş içerik bulunmakta.

Pek çok bakteri türünün DNA’sını bozduğundan gümüş, kaşıntı, mayasıl, sedef hastalığı, ayak kokusu gibi sorunların tedavisinde ya da şiddetlerinin azaltılmasında işlev görebilir.

 

Gerçek Gümüşü Tercih Edin

 

Gümüş takılara bakış açınızı genişletin. Onlar sadece estetik değere sahip değil, hem şık hem yararlılar.

Özellikle vücutla temas eden takılarda gerçek gümüşün kullanıldığı seçeneklere yönelmek, Gümüşün Faydaları Nelerdir sorusu kadar önemli.

"Alman gümüşü” olarak da bilinen, bakır ve nikel alaşımı, gümüş görünümüne sahip olsa da, vücutta meydana getirdiği etkiler bakımından gümüşten ayrılır. Nikel alerjisine sahip kişilerin ciltlerinde bu alaşım, ciddi rahatsızlıklara neden olabilir.

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.