Baby Shower Partisi Nasıl Düzenlenir?

Baby Shower Partisi Nasıl Düzenlenir?

Baby Shower Nedir?

Baby shower, hamileliğin son döneminde düzenlenen bir partidir. Partinin düzenlenme amacının, yaklaşan doğumu kutlamak, anne adayına maddi ve manevi destek vermek olduğu söylenebilir. Organizasyon orijinal uygulamada, annenin/ anne adayının en yakın arkadaşları ve/ veya -varsa- kız kardeşi tarafından düzenlenir. Bununla beraber, son yıllarda anneler de kendi baby shower partilerini hazırlayabiliyor.

Organizasyon, Batı kökenli. Buna karşılık, ülkemizde de artık yaygın şekilde baby shower partileri düzenlenmekte. Peki, baby shower partisi nasıl organize edilir?

Baby Shower Partisi Düzenlerken…

Her şeyden önce zamanı belirleyip, davetlileri erkenden partiden haberdar etmelisiniz. Böylece insanlar, kendi planlarını buna göre ayarlayabilirler. Geleneksel uygulamada parti, doğuma 1- 2 ay kala yapılır.

Mekân seçimi bir diğer önemli aşama. Baby shower partisi için ev ya da özel bir parti mekânı kullanılabilir. Nasıl bir yer seçeceğiniz, davetli sayısıyla yakından ilişkili. O yüzden, mekâna karar vermeden önce, davetlileri belirleyin. Gelecek kişi sayısı fazlaysa ev yerine, özel bir parti mekânı tercih edilebilir.

Parti evde verilecekse, süsleme de partiyi düzenleyenlere kalıyor. Baby shower için ortamı düzenlerken sade ve bebek konseptine uygun olacak şekilde sevimli detaylardan yardım almanız en ideali. Misafirlerinize ne ikram edeceğinizi belirlemek ise bir diğer aşama.

Elbette, süsleme, ikram gibi konularla bizzat ilgilenmek yerine bunlar için bir organizasyon firması ile de anlaşabilirsiniz. Profesyonel firmalar, eksiksiz iş çıkaracaktır.

Hediyeyi Atlamayın

Baby shower partisinde partiyi düzenleyenler ve misafirler hediyeleşir. Partiyi düzenleyen taraf, küçük dekoratif objeleri hediye olarak sunabilir. Misafirler ise, kültürümüzdeki bebek görme ziyaretlerinde olduğu gibi, bebek için veya anneye bebek bakımında yardımcı olacak çeşitli hediyeler verebilir.

Bebek takıları, baby shower partisinde anne adayına bebek için sunabileceğiniz ideal alternatiflerden. Hediyeyi daha özel kılmak için isimli tasarımlardan yardım alabilirsiniz. İsimli Bebek İğnesi, bileklik, emzik gibi seçenekler, popüler hediyelerden.

Kıyafet Seçimi

Bu özel organizasyonun şıklığı yanında sönük kalmamak önemli. Misafirler günlük, spor kıyafetler tercih etmiş olsa bile, partinin baş kahramanı anne adayının daha özenli olmasında yarar var. Abiye konseptine sahip elbiseler seçilebilir, fakat gösteriş dozunu iyi ayarlamak gerekiyor. Gereğinden fazla gösterişli elbiseler, baby shower gibi bir organizasyon için iddialı olacaktır.

İsimli Tasarımlarla Ayrıcalıklı Bebek Hediyeleri

Bir baby shower partisine davetliyseniz, eliniz boş gitmemelisiniz.

Sevdiklerinizin bebek heyecanını İsimli Bebek Hediyeleriyle paylaşın. Özel tasarımlı, sevimli bebek takılarına online mağazamızdan ulaşabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.